Citroen Saxo – Бърз и евтин за всички и на газ

Citroen Saxo с газов инжекцион цена софия сервиз

Citroen Saxo – Бърз и евтин за всички и на газ

Днес ви предлагаме един не …семеен автомобил. Викат му по прякор
борчето… Не ..защото е дърво, а просто Citroen логото си прилича на борче.
Това е Citroen Saxo, за всички девойки, дами, лелички, тинейджъри, подрастващи, трениращи и ….спортуващи.

Става за всякакви хора, тъй като е супер евтин автомобил.
В статията ще ви представим, не един а два автомобила, обикновения Saxo и състезателния.
Разбира се първо ще започнем със охлюва.

Автомобилчето е супер, някак си има и приятен вид за гледане, мъничко, приятно за шофиране, леко купе.
Дори и натоварено, пак ще сте под 1 тон и … ако нещо стане няма ядове за бутане или дърпане с кон :D.
Шегата на страна… През 99-та е пуснат фейслифта на модела, малко по-големи фарове, различни брони и някои други детайли.
Най-върховите версии на Saxo са VTR и VTS.
Различават се по пластмасовите вежди / кори които са малко смотано закрепени и не се притеснявайте да им сложите по някоя рапидка…. Не е обидна, все пак не е луксозна кола ( въпреки че съм виждал и на луксозни коли такива неща, от собственика не му се дават пари ).

Започваме с двигателите.. Бензинови: 1 ( икономичен е наистина и то свръх, но е много “умрял“ така да се каже с една дума ); 1,1…., няма разлика кой знае каква с предния; 1,4 – малко по-подвижен е, по-неикономичен е от предните, но има повече живец в моторчето; 1,6 със 8 или 16 клапана е вече истината, на лекото купе дава много добра икономия и има добра тяга.
НИЕ препоръчваме 1,6 8 клапана VTR или 1,6 със 16 клапана VTS със 120 к.с., върви като пушка, супер пъргавко. В комбинация с един газов инжекцион е повече от перфект. Икономия и ЕКОлогия, супер ниво! Разбира се газова уредба можете да сложите на всички двигатели, не се притеснявайте и давайте смело! 😉

Галерия с преминали на газ Саксофончета ==> ТУК <==.

Дизеловия модел също се хвали с много добра икономия и здрав двигател, там са по-малко кончетата, но също е добър.

НО, ако искате по-добри изживявание, малко повече спорт ви е в кръфта, не сте костенурка, искате повече прах зад себе си и другите да ви гледат странно….Преминавате към спортния 1,8 16 клапана. Тука нещата се различават, трябва да си знаете.
А в друга статия ще ви споделим за един негов събрат но от друга марка, приличат си, но…. става въпрос за Renault Formula

Проблемите на моделчето са в задния мост, наблюдавайте при купуване на втора употреба задните гуми да не са, така да се каже разклечени.
Другия проблем е под калниците отзад мястото е слабо и винаги пчоти е загнило, внимавайте. Други проблеми…. Н“Е“МА!
За интериора е безсмислено да говорим, удобен е но не е кой знае какво, все пак е градски автомобил, за вършене на работа да стигнете от А до Б икономично и лесно да се паркира.
Трябва да знаете че в ключа има чип и трябва да си е с вас за да нямате проблеми с паленето.

Има 5 скоростна кутия или 3 степенен автомат. Съществува и електрически модел със 120 км пробег и макс, скорост от 100 км/ч, но …такова в БГ, няма.


Газ сервиз София – Сервиз за газови уредби, монтаж и продажба на нови газови инжекциони, обикновени газови уредби ( АГУ ), настройка, диагностика и поддръжка

За контакти: 0897 25 27 27 / гр. София, кв. Горубляне, ул. Павел Красов №24 / Имейл: office@galivani.bg